FødevareWatch

Hemming Van: Derfor blev Daloon solgt til hollænderne

Daloon, der tirsdag blev solgt til hollandske Izico, blev ifølge ejer og stiftersønnen Hemming Van solgt at helt rationelle årsager.

Foto: Carsten Andreasen

Til Berlingske Business fortæller stiftersøn og ejer af Daloon A/S, Hemming Van, at gårdsdagens salg til hollandske Izico er kommet i stand efter en periode, hvor der har været stor international interesse for den fynske fødevarevirksomhed.

At valget i sidste ende faldt på Izico, skyldtes ifølge Hemming Van, at hollænderne ikke har planer om lukke den danske produktion ned, men i stedet vil bruge Nyborg som første step i en international ekspansion.

"Jeg kunne godt lide de planer, Izico lagde på bordet. Vi ville få en rolle i deres plan om at forsøge en internationalisering af deres egen virksomhed. Det kunne jeg godt se det logiske og fornuftige i. Da kemierne samtidig passede, er det derfor, at vi er landet her i dag," sagde Hemming Van efter salget, der ventes at falde endeligt på pldas i starten af det nye år.

Daloon solgt til fondsejet hollandsk selskab

Daloon lider underskud på tredje år

Daloon-chef frygter nye EU-krav

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier