FødevareWatch

Æg hitter blandt unge

Der er langt fra fordoms kolesterolsforskrækkelse og frygt for salmonella til den tendens, som har tegnet sig i de senere år. Unge mellem 18-29 år spiser i højere grad end tidligere æg, og de spiser dem ikke nødvendigvis til morgenmad og frokost.

Foto: Colourbox

Hele 40 pct. af de 18-29 årige har øget deres forbrug af æg, hedder det i den seneste analyse fra Landbrug og Fødevarer, og dermed tyder meget på, at tidligere kampagner mod høje kolesteroltal og frygt for at blive smittet med salmonella er blevet glemt.

Ifølge analysen spiser hver dansker i gennemsnit 3,2 æg om ugen, og samlet bliver det til sammenlagt 1,3 milliarder æg om året. Forbruget har ligget ret stabilt, for mens de 18-29 årige og 70+ årige trækker gennemsnittet op, trækker de 30-39 årige gennemsnittet ned.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier