FødevareWatch

USA slår hårdt ned på livsfarlige kosttilskud

De amerikanske myndigheder har rejst tiltale mod 117 selskaber og personer med tilknytning til kosttilskudsindustrien. De beskyldes blandt andet for at sælge livsfarlige produkter.

Foto: Kim Nielsen

Efter et års intensiv efterforskning har de amerikanske myndigheder valgt at slå hårdt ned på en række producenter af kosttilskud.

New York Times skriver, at myndighederne har rejst tiltale mod i alt 117 selskaber og personer med tilknytning til industrien, der har fået et blakket ry efter flere dødsfald og eksempler på vildledende markedsføring.

Blandt de tiltalte er seks direktører fra virksomheden USPlabs, der gav anledning til efterforskningen for år tilbage, da den blev afsløret i at sælge produkter med det amfetaminlignende stof DMMA.

Konkret bliver USPlabs beskyldt for at have markedsført de to kosttilskud OxyElite Pro og Jack3d som naturlige plantemidler til trods for, at de indeholdt det syntetiske stof, der blev produceret på en fabrik i Kina.

Ifølge anklageskriftet har OxyElite Pro ført til en række leverskader hos flere personer, mens det også kan knyttes til mindst et dødsfald. Det amerikanske militær valgte samtidig at fjerne Jack3d fra sine rationer efter, at to soldater, der spiste kosttilskuddet, døde i 2011.

Sagerne fik i 2013 de amerikanske fødevaremyndigheder til at tvinge USPlabs til at destruere sine lagre af de to kosttilskud. Det blev desuden startskuddet til den omfattende undersøgelse af hele branchen, der nu er kulmineret med tiltalen mod hundredvis af selskaber og personer.

Kritik af regler for anprisninger af fødevarer

Fødevarestyrelsen advarer mod livsfarligt kosttilskud

Danskere vil sælge kosttilskud til overvægtige kinesere

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier