Økobager vil åbne 20-30 butikker i provinsen

Som svar på Lagkagehusets ekspansionsplaner vil bager- og cafékæden Emmerys åbne op til 30 nye butikker i de kommende år, og de kommer ifølge direktøren til primært at få plads i provinsen.
Foto: Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Allerede i august sagde direktøren i den økologiske bager- og cafékæde, der i dag primært befinder sig i København og Aarhus, til Finans.dk, at langt flere danskere end de, som bor i storbyerne, skal have mulighed for at købe brød hos Emmerys.

"Lige nu har vi butikker i København og Aarhus, og så har vi bevæget os lidt op i Nordsjælland. Men der er sådan set ikke nogen begrænsninger, og derfor kigger vi også noget bredere, end vi har gjort tidligere," sagde Christian Wounlund, adm. direktør hos Emmerys den gang til Finans.dk.

Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder - HER!

I dagens udgave af Børsen er planen blevet lidt mere konkret, og Christian Wounlund forklarer, at man regner med at åbne mellem 20 og 30 butikker i de kommende 3-5 år.

"Emmerys skal ikke længere kun være et storbyfænomen. Nu går vi i gang med at finde nye placeringer i nye byer - det kan f. eks. være i Roskilde, Aalborg eller Vejle," siger han til avisen.

Emmerys har, siden virksomheden i 2011 gik konkurs og overgik til nye ejere, gennemgået en restruktureringsproces, som har indebåret en række omkostningstilpasninger samt tiltag for at øge omsætningen.

Mandag har kæden præsenteret regnskabet for 2014/2015 og modsat tallene for en håndfuld år siden, er der nu tale om en solid forretning med en fordoblet driftsindtjening på 11 mio. kr. og en bundlinje, der er næsten tredoblet fra 1,3 mio. kr. til 3,7 mio. kr.

Emmerys åbner for butikker i hele landet

Emmerys åbner op for nye samarbejder

Emmerys styrker driften

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også