FødevareWatch

Medie: Fond misser 300 købmænd i nyt sats

Dagrofa-købmænd i kæderne Let-Køb og Min Købmand har svært ved at opfylde de krav, som KFI-fonden har formuleret i forbindelse med det 100 mio. kr. store støtteprojekt, som skal sikre de mindre butikkers overlevelse.

Foto: Sainsbury's/PR

Det bliver ifølge Dansk Handelsblad svært for omkring 300 købmænd at få del i de mange millioner, som købmandsfonden KFI har afsat til at hjælpe de mindre butikker i Dagrofa-kæden med at blive klar til fremtidens detailmarked.

Ifølge KFI's definition på "den frie danske købmand" skal man for at få støtte i projektet være "en person, der driver mindst én fysisk butik, som primært handler med et bredt sortiment af dagligvarer. Typisk med et salgsareal på mindst 450 kvm. og en årlig omsætning over 15-20 mio. kr."

Fødevarer, drikkevarer, detail og landbrug. FødevareWatch dækker bredt - læs mere i vores gratis nyhedsbrev

Jesper Loiborg, adm. direktør i KFI, siger til Dansk Handelsblad, at der ikke er tale om absolutte omsætnings- og arealgrænser, hvis ellers der bare er udsigt til vækst.

"Falder man helt udenfor definitionen, er man stadig meget velkommen til et møde, og vi vil gerne prøve at hjælpe videre på den ene eller anden måde. Men hvis vi skal fokusere på dem, vi skal hjælpe, ifølge den intention, som fondens stiftere havde for mange år siden, så er det "reglerne," siger han.

Fond mangler unge købmænd

Presset købmandskoncern har fået vækst på menuen

Dagrofa uddanner forsyningskæde af købmænd

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier