FødevareWatch

Mcdonalds' salg løftet af sultne australiere og canadiere

Efter svær periode kan den amerikanske fastfoodgigant atter spore fremgang i salget i især de engelsktalende markeder.

Foto: Nam Y. Huh/AP

Den amerikanske fastfoodgigant Mcdonalds kan efter en svær periode atter spore fremgang i salget i tredje kvartal, hvor blandt andre forbrugerne i Australien, Canada og Storbritannien var hyppigere gæster på kædens restauranter.

Mcdonalds opnåede i månederne juli, august og september et salg på 6,62 mia. dollar. Det var 4 pct. højere end i samme periode året før. Og salgsudviklingen i tredje kvartal var også bedre, end de aktieanalytikere, der følger selskabet, havde ventet. Ifølge Bloomberg var der ventet et salg på 6,41 mia. dollar i tredje kvartal.

Det amerikanske selskab fremhæver selv, at introduktionen af den nye sandwich Premium Buttermilk Crispy Chicken Deluxe og en tilbagevenden til de klassiske ingredienser i morgenmadsproduktet Egg Mcmuffin bidrog til fremgangen.

Det har blandt andet styrket salget på hjemmemarkedet i USA, hvor der for første gang i to år var stigende salg af burgere, chips og cola i et kvartal.

Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder - HER!

Ser man på de internationale markeder i Vesten, bliver Storbritannien, Australien, Tyskland og Storbritannien fremhævet af den amerikanske koncern.

Derudover har Mcdonalds' også haft et stigende salg i Kina, hvor et fokus på at få kineserne til at spise morgenmad på restauranterne bidrog til fremgangen.

Mcdonalds' indtjening blev løftet med 28 pct. til 1,40 dollar per aktie i tredje kvartal. Det var også markant højere end forventet, da analytikerne havde regnet med et plus på 1,27 dollar per aktie.

Den amerikanske fastfoodgigant har været gennem en større genopretningsplan, hvor der i starten af året blev skiftet ud på chefposten. Steve Easterbrook er manden, som skal vende udviklingen i selskabet, der er ramt af stigende konkurrence og et større fokus på sundhed i den vestlige verden.

"Vi er stadig i den indledende fase, men vi tror på, at genopretningsplanen begynder at give de ændringer, som er nødvendige for at positionere Mcdonalds som en moderne og progressiv burgervirksomhed," siger Steve Easterbrook i en kommentar til regnskabet.

Investorerne på aktiemarkedet tager godt imod regnskabet fra det amerikanske selskab. Mcdonalds-aktien ser ud til at stige op mod 7 pct., når aktiemarkedet åbner senere torsdag eftermiddag.

Franchisetagere i Mcdonald's ser sort på fremtiden

McDonald's slanker dansk ledelse

McDonald's skifter til rigtig smør

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier