FødevareWatch

Wal-Marts fremtidsudsigter skræmmer markedet

Fremtidsudsigterne er dystre i Wal-Mart, hvor ledelsen forventer, at overskuddet vil blive mindre i 2016/17 på grund af store investeringer. Det fik onsdag markedet til at reagere.

Wal-Marts aktier tager sig en kursdukkert onsdag, efter at den enorme detailkæde er kommet med ildevarslende meldinger om næste regnskabsår i en strategiopdatering for de kommende tre år.

I 2016-17 ventes overskuddet nemlig at falde mellem 6 og 12 pct. målt per aktie, fordi selskabet har planer om store investeringer.

Der var ellers ventet en fremgang på 4 pct. i forhold til 2015-16 ifølge et gennemsnitsestimat indsamlet af Bloomberg. Wal-Marts regnskabsår løber fra februar til og med januar.

Nyheden får Wal-Mart-aktien til at falde mere end 8 pct. til 61,31 dollar på børsen i New York, hvilket er med til at trække Dow Jones-indekset i et endnu større minus.

Opdateringen fra Wal-Mart byder ellers også på gode nyheder. Væksten (eksklusive valutaudsving) opjusteres til 3 pct. i år, mod et tidligere bud på 1-2 pct., og i de kommende år ventes der en fremgang på 3-4 pct. årligt på toplinjen, som i 2014/15 var på 486 mia. dollar.

"Inden for de sidste år har vi oplevet øget trafik og forbedret sammenligneligt salg i vores amerikanske forretning, og vores plan afspejler, at det positive momentum fortsætter," udtaler Charles Holley, finanschef i Wal-Mart, i en meddelelse.

Den store familieejede kæde sætter også gang i et nyt 20 mia. dollar stort toårigt aktietilbagekøbsprogram. Men samtidig er der behov for investeringer, især i USA og inden for salg på internettet. Og det er med til at presse næste års resultater ned - til stor utilfredshed for aktionærerne.

Aktien lå en overgang nede med 9,8 pct., hvilket er det største fald siden februar 2000 ifølge Bloomberg News.

Wal-Mart fyrer 450 i hovedkvarteret

Walmart leverer lavere end ventet

Her er verdens største fødevare- og drikkevareselskaber

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier