FødevareWatch

Sverige spænder ben for Urtekrams riskiks

Fødevaremyndighederne i Sverige har fundet for meget af det kræftfremkaldende stof arsen i riskiks fra blandt andet Urtekram. Derfor bliver svenske børn under seks år frarådet at spise produktet.

Foto: Colourbox

Den svenske levnedsmiddelkontrol ”Livsmedelsverket” er kommet med en rapport, hvor riskiks fra firmaet Midsona bliver erklæret potentielt skadelige for børn under seks år, der derfor frarådes at spise dem.

Det skriver food-supply.se

Midsonas sælger blandt andet riskiks under varemærket Urtekram, og ifølge de svenske myndigheder er indholdet af det kræftfremkaldende stof uorganisk arsen for højt i kiksene. Urtekram, der ligger i Mariager, blev for nyligt købt af Midsona for 215 mio. kr.

Ifølge Midsona er der ikke så meget at gøre ved, at indholdet er for højt, fordi det findes naturligt i risene, og derfor har virksomheden heller ingen planer om at droppe samarbejdet med for eksempel Urtekram.

I Danmark kom Fødevarestyrelsen i 2013 med en lignende anbefaling. Herhjemme gælder dog, at forældre blot skal være ekstra påpasselige med indtaget af riskiks og risgrød. Så længe man spiser varieret, er der ifølge styrelsen ingen problemer.

Svenskere opkøber Urtekram

Urtekram-ejer poster millioner i politisk parti

Ny direktør i Urtekram International

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier