FødevareWatch

Kinesisk selskab opruster endnu engang på babymad

Det kinesiske mejeriselskab Yashili, som tidligere på året indgik en aftale om at overtage Danones forretning for modermælkserstatning i landet, overtager nu endnu en forretning på dette område i en milliardhandel.

Foto: Colourbox

Den kinesiske producent af modermælkserstatning, Yashili International Holdings, har annonceret, at man vil opkøbe en mælkepulver-forretning fra China Mengniu Dairy.

Det fremgår ifølge branchemediet Just-Food af en meddelelse til børsen i Hongkong.

Yashili vil overtage samtlige aktier i forretningen Oushi Mengniu fra Inner Mongolia Mengniu, der er et datterselskab til Mengniu-koncernen, og prisen lander på 1,3 mia. Hongkong dollars eller omkring 1,12 mia. kr.

Oushi Mengniu producerer både modermælkserstatning og mælkepulver til voksne forbrugere og omsatte i det seneste regnskabsår for 724 mio. kinesiske yuan (760 mio. kr.).

Prøv FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Med opkøbet opruster Yashili endnu engang på området for modermælkserstatning, hvor selskabet er blandt de førende aktører i Kina. I løbet af sommeren annoncerede selskabet, at man vil overtage Danone’s førende kinesiske brand på dette område, Dumex, for et uoplyst beløb.

Det bliver i familien

Både Dumex og Oushi-forretningerne bliver dog på sin vis ”i familien”.

China Mengniu Dairy ejer nemlig indirekte mere end 51 pct. af aktierne i Yashili, mens Danone ejer 25 pct. af aktierne. Danone ejer samtidig omkring 10 pct. af aktierne i Mengniu, men sagde i forbindelse med salget af Dumex, at man vil bruge overskuddet til at øge den andel.

Mengniu har i øvrigt også et samarbejde med Arla i Kina, hvor det lokale selskab er enedistributør af andelsmejeriets produkter på det kinesiske marked.

Når Yashilis opkøb af Oushi Mengniu går endeligt igennem, vil den opkøbte forretning blive et indirekte, helejet datterselskab til Yashili.

Kinesiske nedskrivninger koster for Danone

Nu skal Arla brande modermælkserstatning i Kina

Topchef: Danone er i gang med en langsom revolution

Danone køber op i Kina

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier