FødevareWatch

Kartoffelmelsproducent vinder vækstpris

Kartoffelmelsproducenten KMC fra Brande eksporterer årligt til 80 lande og omsætter for mere end én milliard kroner. Virksomheden har netop vundet Nykredits vækstpris for at være innovative og skabe nye markeder på trods af forringede markedsvilkår.

Foto: Gorm Branderup

Virksomheden KMC (Kartoffelmelscentralen a.m.b.a) fra Brande har stort held med at overbevise udenlandske kunder om, at danske kartofler kan bruges til både nudler i Japan, gnocchi i Italien og babymad i Tyskland.

Med over en milliard kroner i omsætning i 2014 og afsætning i 80 markeder modtog virksomheden fredag Nykredits Vækstpris 2015 Vækst 2015-konferencen i Aarhus.

"Vinderen er en virksomhed, der har formået at klare sig særligt succesfuldt gennem store forandringer i markedsvilkårene. Via innovation, stærk kundeorientering og et tæt samspil og god kommunikation med landmandsleverandørerne er der opnået særligt bemærkelsesværdige resultater," udtalte Per Rasmussen, centerdirektør, Nykredit, på konferencen, hedder det i en pressemeddelelse.

KMC omdannede sidste år en milliard kilo danske kartofler til kartoffelmel eller specialprodukter, og 98 procent af omsætningen kommer fra eksport. Omsætningen steg 16 procent fra 935 mio. kr. i 2013 til lige over 1 mia. kr. i 2014. ”Det hvide guld”, som kartoffelmel også kaldes, bruges som alternativ til for eksempel mælkeprotein, æg og gelatine i et utal af produkter som vingummi, leverpostej og mayonnaise samt osteprodukter.

KMC løb med prisen foran Thise Mejeri, Aco Funki, Kvernland og Hamlet Protein. Kandidater der alle har skabt deres vækst med baggrund i landbruget og befinder sig i toppen af deres branche med en vækst på mellem 15 og 20 procent målt på omsætning i 2014 i forhold til 2013, hedder det i pressemeddelelsen fra Landbrug & Fødevarer.

"Vi er utrolig stolte af at modtage den her pris. Og jeg er sikker på at både medarbejderne derhjemme, på vores virksomheder i udlandet og kartoffelavlerne vil blive stolte når de hører, at vi har vundet," udtalte Nicolai Hansen, adm. direktør i KMC.

Dommerkomiteen bestod i år af Allan Pedersen, direktør i Dansk Agroindustri, Erik Møller statsaut.revisor Dansk Revision, Steen Berg, landbrugschef Gjensidige, Mogens Nielsen, projektchef Yara og Poul Erik Jørgensen, landbrugschef i Nykredit.

Innovation driver den danske ingrediensbranche

Kartoffelmelsproducent omsætter nu for milliard

Kartoffelmelsfirma investerer 170 mio i fabrik

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier