FødevareWatch

Coop går uden om Arla for at hjælpe kriseramte landmænd

Den medlemsejede dagligvarekoncern går i samarbejde med et privat mejeri om en støttemælk, som skal give penge til alle danske mælkeproducenter. Mejerigiganten Arla Foods afviser den model for hjælp til mælkeproducenter.

Foto: POLFOTO

Coop Danmark vil sælge mælk som gennem en overpris direkte støtter kriseramte, danske landmænd. Dagligvarekoncernen etablerer støttemærket udenom mejerigiganten Arla Foods, der ellers har langt de fleste danske mælkeproducenter som leverandører.

I stedet har Coop planer om i koncernens 1.200 butikker fra midt i oktober at udbyde en konventionel støttemælk, som bliver produceret på et privat mejeri. Prisen skal ligge én kr. over den daglige pris på mælk, så der efter moms sendes ca. 80 ekstra øre ud til de danske landmænd.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier