FødevareWatch

Ny formand i Danish Food Cluster

Klyngeorganisationen Danish Food Cluster har fundet en afløser til formandsposten i bestyrelsen. Den siddende formand, Paul Cornillon fra Arla Foods, forlader Danmark.

Fremover er det Esben Laulund fra ingredienskoncernen Chr. Hansen der skal bestride posten som bestyrelsesformand for klyngeorganisationen Danish Food Cluster. Den siddende formand, Paul Cornillon fra Arla Foods forlader Danmark til fordel for et job i Paris for General Mills.

Det skriver Danish Food Cluster i en meddelelse.

Med sin stilling som Senior Vice President i ingrediensvirksomheden, Chr. Hansen, har den 59-årige Esben Laulund en baggrund i fødevarebranchen, og derudover har han ifølge Danish Food Cluster stor erfaring fra andre fødevareinitiativer, seneste fra inSPIRe, og han har været medlem af bestyrelsen siden den stiftende generalforsamling i 2013.

”Jeg er meget glad for, at Esben Laulund vil påtage sig opgaven som bestyrelsesformand og lade Danish Food Cluster drage nytte af hans store erfaring og netværk,” udtaler Lone Ryg Olsen, adm direktør i Danish Food Cluster.

Paul Cornillon, der indtil nu har været Senior Vice President R&D i Arla, har været formand for Danish Food Cluster i knap to år, og han var med, da klyngen i sin tid blev etableret.

Som ny formand vil Esben Laulund fortsætte arbejdet med at skabe værdi for medlemmerne og styrke samarbejdet mellem virksomheder og viden, hedder det i pressemeddelelsen, hvor han selv er citeret for følgende:

”Der er et kæmpe potentiale for den danske fødevaresektor, hvis vi kan blive endnu bedre til at udnytte hinandens styrker og arbejde sammen."

I bestyrelsen for Danish Food Cluster Danish Food Cluster bliver Paul Cornillon erstattet af Lise Kildemark, Head of Open Innovation and Suppliers, Arla Foods.

Danish Food Clusters bestyrelse består dermed af:

  • Esben Laulund, Chr. Hansen A / S (Formand)
  • Hanne Kvist, Royal Greenland A / S
  • Anne Elsser-Gravesen, ISI Food Protection
  • Anne Maria Hansen, Dansk Teknologisk Institut
  • Erik Bisgaard Madsen, Københavns Universitet (Næstformand)
  • Henrik Caspar Wegener, Danmarks Tekniske Universitet
  • Niels Christian Nielsen, Aarhus Universitet
  • Jan Mousing, Landbrug & Fødevarer
  • Ole Linnet Juul, Dansk Industri
  • Erik Sejersen, Region Midtjylland
  • René Holm, Dacapo Stainless

Danish Food Cluster: Kæmpe potentiale i bedre branding

Dansk fødevareindustri: ”Vi har et imageproblem”

Danish Food Cluster flirter med Silicon Valley

Nyt dansk initiativ mod global fødevaremangel

Mere fra FødevareWatch

Salling Group forlænger prisloft frem til nytår

Prisloftet, som Salling Group indførte i foråret på en lang række varer, bliver nu forlænget med to måneder til årets udgang. Det sker, dagen efter, Coop meldte et nyt prisprogram ud for to kæder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier