FødevareWatch

Arla-partner tjener flere penge på mindre salg

Kinesiske China Mengniu Dairy går marginalt tilbage på omsætningen i første halvår, men bundlinjen hæves markant på baggrund af lavere driftsomkostninger. Koncernen har hentet hjælp hos sin europæiske partner Arla til at optimere produktionen.

Mælk fra Mengniu i et kinesisk supermarked | Foto: Elizabeth Dalziel/AP/POLFOTO/arkiv

Den kinesiske mejerikoncern China Mengniu Dairy, der blandt andet har et samarbejde med Arla i Kina, kan se sin bundlinje vokse med mere end 16 pct. i årets første seks måneder til trods for, at man går marginalt tilbage på omsætningen. Det viser det netop aflagte regnskab.

Selskabets omsætning lander i perioden frem til 30. juni i år på 25,564 mia. kinesiske yuan (26,375 mia. kr.) mod 25,836 mia. yuan i første halvår af 2014. Det er en nedgang på godt 1 procentpoint. Men da man samtidig har nedbragt sine driftsomkostninger betydeligt, ender nettoresultatet på 1,433 mia. yuan mod 1,229 mia. yuan – en fremgang på 16,6 pct.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Perfekt storm får Co-Ros regnskab til at styrtdykke

Den verdensomspændte juice- og iskoncern Co-Ro blev ramt af tre faktorer, der skabte den perfekte storm i et hårdt år. Selskabet vil nu gøre sig selv uafhængig fra de største markeder og satse mere på nye.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier