FødevareWatch

Rusland fjerner forbud mod mejeriprodukter fra New Zealand

Den russiske regering vil igen tillade import af visse mejeriprodukter fra New Zealand, efter den europæiske embargo har ført til en mangel på varerne i landet.

Mens det russiske marked fortsat er forbudt land for europæiske mejeriproducenter, så får industrien i New Zealand nu en kærkommen håndsrækning fra Ruslands regering.

Det skriver Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet har Rusland onsdag 19. august besluttet at ophæve et forbud mod import af visse mejeriprodukter fra New Zealand, som har stået ved magt siden 2013. Forbuddet blev indført efter den omfattende skandale med landets mejeriflagskib Fonterra samme år, hvor selskabets produkter blev mistænkt for at forårsage pølseforgiftning.

Det viste sig dog senere at være falsk alarm. Men ikke desto mindre indførte en lang række lande, herunder Kina og Rusland, forbud mod den store mejerination.

Men nu vil Rusland altså igen åbne op for import af newzealandske mejeriprodukter, da det verserende embargo mod varer fra EU har skabt en mangel på mejeriprodukter, skriver Reuters.

”Vi kan bekræfte, at de midlertidige restriktioner er blevet løftet for 29 mejerifabrikker i New Zealand for visse produkter såsom inddampet mælkefedt og valle og vallekoncentrat,” skriver New Zealands erhvervsministerium ifølge nyhedsbureauet i en meddelelse.

Man forventer samtidig, at forbuddet mod import af andre produkter produceret på disse fabrikker bliver fjernet snarest. Ifølge newzealandske medier tilhører samtlige af de 29 fabrikker, der nu har fået grønt lys til eksport til Rusland, storkoncernen Fonterra.

Islands fiskeindustri ramt af russisk boykot

Russisk embargo har kurs mod Island

Putin opgiver ikke kaviaren

Russere til Putin: Giv konfiskeret mad til fattige

Rusland brænder ost og svin fra EU

Putin: Nultolerance for ulovligt importerede fødevarer

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier