FødevareWatch

Russisk embargo har kurs mod Island

Præsident Putins importforbud mod fødevarer fra EU ser nu ud til også at kunne komme til at ramme Island og en række andre lande, skriver Børsen.

Foto: ALEXANDER ZEMLIANICHENKO

Ifølge Børsen kan Island havne i den gruppe lande, som rammes af et udvidet russisk importforbud af europæiske fødevarer.

"Enhver, der indfører sanktioner mod os, kommer også til at møde et passende modsvar: Fødevareembargo," skal Ruslands vicepremierminister, Arkady Dvorkovich, have sagt på et pressemøde.

Det nuværende importforbud gælder ud over fødevarer fra EU også en lang række fødevarerelaterede varer fra USA, Canada og Australien, og ifølge avisen, skriver CNN Money, at lande som Montenegro, Albanien, Lichtenstein, Ukraine, Georgien og altså Island kan blive blacklistet af Putin, da de alle støtter de europæiske sanktioner, som trådte i kraft i forbindelse med optrapningen af konflikten mellem Rusland og Ukraine.

Putin opgiver ikke kaviaren

Rusland brænder ost og svin fra EU

EU’s fødevareeksport hæmmet af Rusland

Sommerens nyheder fra fødevaresektoren

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier