FødevareWatch

Mejeriformand og golfstjerne undersøges for insiderhandel

Dean Foods' nu tidligere bestyrelsesformand, der for nylig forlod selskabet meget pludseligt, undersøges af myndigheder for insiderhandel, som også involverer golfstjernen Phil Mickelson.

Phil Mickelson under en PGA-golfturnering i USA 16. august 2015. | Foto: Brynn Anderson/AP/POLFOTO

Bestyrelsesformanden i den amerikanske mejerikoncern Dean Foods, Thomas Davis, forlod meget pludseligt sin post for enden af bordet for et par uger siden. Baggrunden for formandens afgang, som kom umiddelbart inden, selskabet aflagde regnskab for årets tredje kvartal, blev der dog ikke meldt noget ud om.

Men nye informationer, som er kommet frem i Wall Street Journal kan muligvis kaste lys over sagen.

Avisen skriver således, at den tidligere bestyrelsesformand er genstand for en undersøgelse om insiderhandel med mejeriselskabets aktier i en sag, der også involverer en kendt spillefugl og en golfstjerne.

Det amerikanske finanstilsyn, The Securities and Exchange Commission (SEC), og statsanklageren i Manhattan undersøger netop nu forlydender om, at Thomas Davis lækkede informationer om Dean Foods’ spin-off af selskabet WhiteWave Foods i 2012 til gambleren William ”Billy” Walters.

William Walters skulle herefter have givet informationerne videre til den amerikanske golfstjerne Phil Mickelson. Det siger unavngivne kilder, der er en del af undersøgelsen, til Wall Street Journal.

Den tidligere bestyrelsesformand og Dean Foods siger begge, at man har i sinde at samarbejde til fulde med myndighederne, og både Thomas Davis, Phil Mickelson og William Walters bedyrer deres uskyld i sagen. Det er dog ikke første gang, at de to sidstnævnte personer er kommet i myndighedernes søgelys i forbindelse med insiderhandel.

Sidste år undersøgte SEC og FBI ifølge avisen en lignende sag, hvor storinvestoren Carl Ichan var under mistanke for at videregive tips om selskabet Clorox til William Walters, som også her skulle have givet dem videre til Phil Mickelson.

Amerikansk mejerikæmpe taber stadig penge

Tilfredsstillende underskud i Dean Foods

Mejerikæmpe ramt af stigende mælkepriser

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier