FødevareWatch

Tilfredsstillende underskud i Dean Foods

Den amerikanske mejerikæmpe Dean Foods kommer endnu engang ud med røde tal på bundlinjen i årets tredje kvartal. Alligevel er der tilfredshed at spore i selskabet og aktiemarkedet.

Foto: PR

Den amerikanske mejerigigant Dean Foods har været presset på indtjeningen i indeværende år, da høje priser på råmælk i USA har gjort selskabet urentabelt i de seneste kvartaler – og det netop rapporterede regnskab for tredje kvartal er ingen undtagelse.

Dean Foods må se sin omsætning dale med 6 pct. fra 441 mio. dollars i tredje kvartal af 2013 til 417 mio. dollars i den seneste tremåneders periode.

På resultatfronten ser det endnu værre ud. Her er man gået fra et solidt plus på 23 mio. dollars i kvartalet sidste år til et minus på 1 mio. dollars, hvilket er et styrtdyk på hele 105 pct. Det betyder, at man i tredje kvartal i år må registrere et tab på 16 mio. dollars på bundlinjen, hvor man i den sammenlignelige periode i 2013 kunne sætte 415 mio. dollars ind på bankbogen.

Tilfredshed

”På baggrund af de fortsatte udfordringer for mejeriindustrien pga. de høje priser på råvarer, er vi opmuntrede af forbedringen af vores driftsresultat i forhold til det foregående kvartal (på justeret basis og ikke i henhold til gældende regnskabspraksis i USA (GAAP), red.),” siger selskabets adm. direktør Gregg Tanner og tilføjer om de udfordringer, selskabet har stået overfor:

”Dette år har helt klart budt på det vanskeligste forretningsmiljø, vi har stået overfor som selskab. Derfor fokuserer vi fuldt og fast på de ting, som vi selv kan styre: prissætning, omkostningsproduktivitet og volumener til marginer, som giver en passende gevinst.”

Topchefen tilføjer desuden, at man ser gode tegn i selskabets økonomiske tal og forventer, at rentabiliteten vil vende tilbage til selskabet i 2015. Ledelsen forventer ydermere, at resultatet i årets sidste kvartal forbedres yderligere i forhold til det netop afsluttede tredje kvartal til trods for, at de høje priser på råmælk ser ud til at fortsætte i USA.

Aktieprisen stiger

Og ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal ser aktiemarkedet også kvartalsregnskabet fra Dean Foods som en succes til trods for de røde tal på både driften og bundlinjen.

Underskuddet var nemlig markant mindre, end hvad de fleste analytikere havde forventet, og markedet kvitterede efterfølgende med at skubbe selskabets aktiepris betydeligt i vejret, da prisen steg med 14 pct. samme dag som regnskabet blev offentliggjort.

 

Mejerikæmpe ramt af stigende mælkepriser

Mejerigigangt hårdt presset i første kvartal

Arla-konkurrent halverer overskud

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier