FødevareWatch

Italienske fødevareselskaber åbner for investorer

Store investorer kigger med stor interesser på udviklingen blandt mindre familieejede fødevareselskaber, der producerer alt fra mozzarella til tomatpuré. Selskaberne er nemlig begyndt at udnytte kapitalmarkedets muligheder.

Foto: Davide Mauro / Stock.xchng

De italienske fødevareproducenter har en lang historie, når det kommer til at sikre sig fremtidige investeringer gennem kapitalfonde, men det er ifølge Bloomberg News ved at ændre sig, skriver Aktiefokus.

"Virksomhederne er begyndt at udnytte mulighederne i kapitalmarkedet. Senest med børsnoteringen af Massimo Zanetti Beverage Group, der er verdens femte største kaffeproducent, og Masi Agricola, som producerer vine herunder Amarone," har koncernchef Raffaele Jerusalmi for den italienske børs Borsa Italiana udtalt ved et arrangement i Milano.

En undersøgelse fra investor-relationsselskab CDR Communnications viser ifølge Aktiefokus, at mere end 400 italienske føde- og drikkevareselskaber kan være potentielle kandidater til kommende børsnoteringer.

Alle selskaberne har en positiv driftsindtjening (EBITDA) samt en omsætning på mere end 20 mio. euro. Derudover er deres gæld ifølge det italienske selskab på under seks gange EBITDA-indtjeningen.

Danskerne foretrækker stadig italiensk vin

Italiensk kaffeselskab køber Merrild i Danmark

Vinvirksomhed skærer ned på spiritussen

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier