FødevareWatch

Coop undersøger syditalienske landbrug

Detailkoncernen vil kigge nærmere på de syditalienske leverandører af dåsetomater, efter at det er dokumenteret, at de benytter sig underbetalte immigranter, der arbejder og lever under kummerlige forhold.

Foto: Colourbox

Nu melder Coop sig ind i kampen mod dåsetomater, der bliver plukket af illegale immigranter under kummerlige forhold i Syditalien.

Danwatch skriver, at detailkæden vil lægge pres på leverandører og myndigheder efter, at det er kommet frem, hvordan dåsetomater i danske supermarkeder bliver fremstillet under stærkt kritisable forhold.

En ny rapport fra Doctors for Human Rights viser blandt andet, at de syditalienske landbrug benytter op mod en halv million illegale immigranter, der arbejder langt under mindstelønnen og bor i faldefærdige teltlejre.

Problemet er imidlertid for stort til, at en enkelt kæde kan løse problemet, og derfor arbejder Coop sammen med resten af branchen gennem et initiativ for etisk handel, fortæller ansvarlighedsdirektør Anna Lise Mortensen til mediet.

Hun medgiver dog, at det kan blive nødvendigt at overveje, hvorvidt kæden overhovedet skal handle med de syditalienske leverandører.

"Det er klart, at hvis vi ikke opnår fremskridt over en rimelig periode, så bliver vi nødt til at tage stilling til vores fortsatte indkøb i regionen. Men der er vi ikke endnu. Tværtimod tror vi på, at vi ved vores fortsatte samarbejde kan være med til at forbedre forholdene,” siger hun.

Dåsetomater kan være plukket af illegale immigranter

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier