Dåsetomater kan være plukket af illegale immigranter

En ny rapport viser, at dåsetomaterne i danske supermarkeder kan være plukkede af illegale immigranter, der lever under kummerlige forhold i Syditalien.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Dåsetomater på hylderne i de danske supermarkeder kan være plukket af illegale immigranter, der arbejder uden kontrakt og lever under kummerlige forhold. Det viser en ny rapport fra DanWatch.

Researchcenteret har undersøgt tretten dåsetomatmærker, der bliver solgt i Coop, Dansk Supermarked og Dagrofas butikker over hele landet.

Ti af de undersøgte mærker indeholder tomater fra den syditalienske region Puglia, hvor der ifølge den italienske forening for juridiske studier af immigration (ASGI) er store problemer med illegal arbejdskraft.

ASGI vurderer, at op mod 65 pct. at alle ansatte i det italienske landbrug er ansat uden kontrakt, og at over 250.000 landbrugsarbejdere er illegale immigranter.

På den baggrund konkluderer DanWatch, at der er stor sandsynlighed for, at dåsetomater i de danske supermarkeder indeholder tomater, der er plukket af illegal arbejdskraft.

De danske detailkæder køber dåsetomaterne fra underleverandører, der skriver under på at overholde koncernernes etiske retningsregler. Men det kan være svært at undersøge, om det leverandørerne rent faktisk lever op til ansvaret.

“Vi gør alt, hvad vi kan for at sikre, at vores leverandører overholder vores samhandelsaftale, men må også erkende, at det er svært at kontrollere hele værdikæden,” siger Dansk Supermarkeds pressechef Mads Hvitved Grand til DanWatch.

Nestlé i storstilet offensiv for dyrevelfærd

Bæredygtighed skal fordoble Unilevers salg

Plan for bæredygtig kakaoproduktion på vej

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg