FødevareWatch

Dåsetomater kan være plukket af illegale immigranter

En ny rapport viser, at dåsetomaterne i danske supermarkeder kan være plukkede af illegale immigranter, der lever under kummerlige forhold i Syditalien.

Foto: Colourbox

Dåsetomater på hylderne i de danske supermarkeder kan være plukket af illegale immigranter, der arbejder uden kontrakt og lever under kummerlige forhold. Det viser en ny rapport fra DanWatch.

Researchcenteret har undersøgt tretten dåsetomatmærker, der bliver solgt i Coop, Dansk Supermarked og Dagrofas butikker over hele landet.

Ti af de undersøgte mærker indeholder tomater fra den syditalienske region Puglia, hvor der ifølge den italienske forening for juridiske studier af immigration (ASGI) er store problemer med illegal arbejdskraft.

ASGI vurderer, at op mod 65 pct. at alle ansatte i det italienske landbrug er ansat uden kontrakt, og at over 250.000 landbrugsarbejdere er illegale immigranter.

På den baggrund konkluderer DanWatch, at der er stor sandsynlighed for, at dåsetomater i de danske supermarkeder indeholder tomater, der er plukket af illegal arbejdskraft.

De danske detailkæder køber dåsetomaterne fra underleverandører, der skriver under på at overholde koncernernes etiske retningsregler. Men det kan være svært at undersøge, om det leverandørerne rent faktisk lever op til ansvaret.

“Vi gør alt, hvad vi kan for at sikre, at vores leverandører overholder vores samhandelsaftale, men må også erkende, at det er svært at kontrollere hele værdikæden,” siger Dansk Supermarkeds pressechef Mads Hvitved Grand til DanWatch.

Nestlé i storstilet offensiv for dyrevelfærd

Bæredygtighed skal fordoble Unilevers salg

Plan for bæredygtig kakaoproduktion på vej

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier