FødevareWatch

30 mio skal skabe arbejdspladser i Syddanmark

Væksthus Syddanmark lancerer et nyt fireårigt projekt, der skal skabe arbejdspladser, øge eksporten og fokusere på bæredygtighed i regionens fødevarevirksomheder.

Skærtoft Mølle er blandt de virksomheder, der får gavn af det nye projekt. | Foto: Lars Skaaning

Det syddanske fødevareerhverv rummer et stort potentiale, og derfor er der nu flere penge på vej til virksomheder i regionen.

Væksthus Syddanmark lancerer fra august et nyt projekt, der strækker sig over fire år og afsætter knap 30 mio. kr. til at skabe arbejdspladser, øge eksporten og fokusere mere på bæredygtighed.

Det skal blandt andet ske ved at gøre virksomhederne mere professionelle, fortæller programchef Kasper Aagaard.

"Derfor vil vi også fremadrettet forsætte vores arbejde med at udvikle fødevareerhvervet i Region Syddanmark, så der kan blive skabt yderligere omsætning og arbejdspladser," udtaler han i en meddelelse.

Væksthus Syddanmark søsatte sin satsning, Syddansk Fødevareklynge, i 2010, og initiativet har indtil videre været en succes.

En ny evaluering har vist, at aktiviteterne har været med til at generere en meromsætning på 12,5 mio. kr. og 3,8 mio. kr. i mereksport, hvilket har været  med til at sikre en øget beskæftigelse i fødevareerhvervet.

Fødevareerhvervet skal redde den rådne banan

Stor aktivitet i vestjysk videncenter

Så langt er regeringen med vækstplanen

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier