FødevareWatch

Netto tror på 200 butikker i Sverige

Netto skal primært vokse uden for landets grænser, og efter en lidt sløj start har Netto i Sverige planer om at åbne omkring 50 butikker i løbet af de kommende fem år.

Foto: Presse/Dansk Supermarked

Når snakken falder på Netto og udenlandsk vækst, har der stået britiske overskrifter på ret mange af nyhederne i det forgangne år. Men udover den genkomne britiske tilstedeværelse er Netto også stort tilsted i Tyskland, og i det noget mindre svenske marked har man i de senere år også arbejdet med markante vækstmål, der dog ikke har været mulige at nå.

Det skriver den svenske detailavis Ica Nyheter ifølge Dansk Handelsblad.

"Vi når heller ikke det mål i 2015. Til efteråret åbner vi kun to nye butikker. Til gengæld har vi nu gang i så meget, at det fra og med 2016 er den etableringstakt, jeg regner med," siger Bent Holm, der er Nettos landedirektør i Sverige, med henvisning til den planlagte butiksvækst på 10-15 nye Netto-butikker om året. Frem mod 2020 skal væksten bringe de nuværende 157 butikker op på cirka 200.

Nettos svenske forretning har endnu ikke offentliggjort tallene for 2014, men ifølge branchesitet bliver tre år med underskud afløst af et 2014 i plus. Netto Sverige omsætter for lidt mere end 3 mia. kr. om året.

Kan Netto holde den gule førertrøje?

Netto har nu fire butikker i England

Ny Netto-direktør: Et drømmejob 

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier