FødevareWatch

Ny app guider dig til billig mad - for at undgå madspild

I Danmark ender fødevarer for mere end 11,6 mia. kroner hver år i skraldespanden. Det vil en ny mad- og ressourcespilds-app nu med støtte fra Seed Capital gøre en ende på.

Foto: Colourbox

"Kære naboer, vi lavede sgu for meget kylling i karry med ris, ristede peanuts og friskhakket persille i går. Kom ned og hjælp os med at spise op - det smager nemlig alt for godt til, at vi vil kassere det i morgen. Pris 35,- (før 55,-)."

Sådan lyder en af annoncerne på en ny app, der siden mandag har været tilgængelig for prisbevidste københavnske forbrugere, der gerne vil bidrage til et mindre spild af ressourcer.

App’en hedder YourLocal og startede med en idé om at reducere madspild. I løbet af kort tid udviklede ideen sig dog til også at omfatte serviceydelser som for eksempel frisør- eller massagetider, som ville gå til spilde, hvis ikke de blev solgt her og nu, fortæller den ene af de to idémænd bag app’en Kasper K. Nielsen til Fødevarewatch.

Efterspørgslen på app’en har været overvældende. Det startede som et tilbud til kunder på Vesterbro i København, men fra starten af denne uge har også kunder på Frederiksberg og Islands Brygge kunnet benytte sig af app’ens mange tilbud.

”Det er så interessant, at vi ligesom er tappet ind i et behov. Folk har bare taget så godt imod det, og det er simpelthen grunden til, at det går stærkt. Det er simpelthen så fedt,” siger Kasper K. Nielsen og løfter sløret for YourLocals visioner for en udvidelse.

”App’en er uden tvivl mest oplagt i de store byer, og det er ikke nogen hemmelighed, at Aarhus vil være første destination i Jylland. De fem største byer i Danmark er en målsætning inden for en overskuelig fremtid, formentlig inden for det næste halve år, ” afslører idémanden.

Iværksætterpris til YourLocal

YourLocal er blevet til med hjælp fra godt 25 frivillige, og onsdag blev app’en præmieret med en halv million kroner ved Seed Discovery Day, hvor venturefonden Seed Capital præmierede 1 ud af 10 iværksættere, som pitchede deres idé for en jury. Prisen skal ifølge Kasper K. Nielsen bruges til at videreudvikle YourLocal-app’en, der så vidt muligt skal køre videre på frivillig basis.

Indtil videre er der ingen indtægter forbundet med den bæredygtige app, og udviklingen har været finansieret af ’lommepenge og forældrelån’, og det er endnu uklart, hvor indtægterne skal komme fra.

”Det ærlige svar er, at vi ved det ikke. Vi startede mere som en bevægelse end som en forretning. Vi er godt klar over, at vi skal gøre det økonomisk bæredygtigt på sigt, for ellers er det klart, så kan man ikke have nogen fast siddende i projektet. Men vi ved det ikke endnu, ” fortæller Kasper K. Nielsen, der håber, at han og partneren Sebastian Dueholm i fremtiden kan indlede nye økonomiske samarbejder.

”Vi er ikke decideret på udkig efter investorer. Vi er mest interesseret i fonde, som kunne være interesserede i at støtte op, så kan vi bibeholde den profil vi har. Mere fonding eller offentlige midler vil betyde, at vi kan drive det videre, som vi gør og holde det gratis for både brugere og butikker, hvilket er vores intention. Det tror vi er måden, det her projekt skal udvikle sig på, og så skal det nok blive værdigfuldt på sigt, ” slutter Kasper K. Nielsen.

Fazer nyder godt af erhvervslivets optimisme

Frankrig forbyder supermarkeder at smide fødevarer ud

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier