Grønne fødevaremærker vildleder forbrugerne

Forbrugerne vil gerne tage hensyn til miljøet, når de handler ind, men der er ikke meget hjælp at hente fra de mange mærkningsordninger på fødevarer.
Foodculture skriver, at langt de fleste af de grønne mærker, der hævder, varen er produceret under bæredygtige forhold, ikke holder vand.
"Folk er i stigende grad indstillet på at betale prisforskellen for grønne produkter, og selv i disse økonomisk hårde tider, betaler det sig at engagere sig i grønne initiativer. Men 95 pct. af grønne anprisninger, som vi ser i Europa i dag, er enten forkerte eller umulige at bekræfte," siger Michele Galatola, leder af EU-Kommissionens Environmental Footprint, til mediet.
Derfor arbejder EU nu på at lave en række fælles standarder for de grønne mærker, så forbrugerne kan stole på, at varen rent faktisk er bæredygtig, hvilket møder opbakning fra både Arla og Landbrug & Fødevarer.
Professor: Detailkæde vildleder om bæredygtige fisk
Relaterede artikler:
Professor: Detailkæde vildleder om bæredygtige fisk
For abonnenter
NGO: Derfor er fiskene ikke bæredygtige
For abonnenter