FødevareWatch

Grønne fødevaremærker vildleder forbrugerne

De grønne bæredygtighedsmærker er ikke til at stole på, mener EU. Derfor arbejder kommissionen på at skabe en fælles standard.

Er produktet bæredygtigt eller ej? De grønne mærker er ikke til at stole på, mener EU. | Foto: Jan Dagø/Jyllands-Posten

Forbrugerne vil gerne tage hensyn til miljøet, når de handler ind, men der er ikke meget hjælp at hente fra de mange mærkningsordninger på fødevarer.

Foodculture skriver, at langt de fleste af de grønne mærker, der hævder, varen er produceret under bæredygtige forhold, ikke holder vand.

"Folk er i stigende grad indstillet på at betale prisforskellen for grønne produkter, og selv i disse økonomisk hårde tider, betaler det sig at engagere sig i grønne initiativer. Men 95 pct. af grønne anprisninger, som vi ser i Europa i dag, er enten forkerte eller umulige at bekræfte," siger Michele Galatola, leder af EU-Kommissionens Environmental Footprint, til mediet.

Derfor arbejder EU nu på at lave en række fælles standarder for de grønne mærker, så forbrugerne kan stole på, at varen rent faktisk er bæredygtig, hvilket møder opbakning fra både Arla og Landbrug & Fødevarer.

Professor: Detailkæde vildleder om bæredygtige fisk

Dansk Supermarked om kritik: Det er en tåbelig diskussion

NGO: Derfor er fiskene ikke bæredygtige

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier