FødevareWatch

Danones modermælkserstatning giver underskud

Nettoresultatet er for andet år i træk dykket markant for Danones datterselskab Nutricia, der fremstiller modermælkserstatning, og selskabet må præsentere røde tal på bundlinjen for 2014.

Foto: PR

Den franske storkoncern Danones datterselskab Danone Nutricia har haft endnu et yderst presset år og kommer ud af det skæve regnskabsår 2014 med et millionunderskud.

Det fremgår ifølge New Zealand Herald af selskabets regnskab.

Datterselskabet, der opererer i New Zealand og fremstiller modermælkserstatning, der primært afsættes på det kinesiske marked, har været presset på indtjeningen igennem de seneste par år.

Det skyldes, at man i 2013 blev indhyllet i en omfattende skandale, som ramte den newzealandske mejerikæmpe Fonterra.

Fonterra udmeldte i august 2013, at man havde fundet en bakterie, som kan forårsage såkaldt botulisme, også kendt som pølseforgiftning, i nogle af sine produkter. Fonterra var på det tidspunkt samarbejdspartner til Danone.

Produkterne var blevet solgt til en række internationale selskaber, og det resulterede i, at en række produkter blev fjernet fra hylderne i blandt andet Saudi Arabien og Kina, samt at flere lande udstedte forbud mod at importere visse fødevareprodukter fra New Zealand.

Det førte allerede sidste år til, at Danone Nutricias bundlinje dykkede med 97 pct. fra 61,1 mio. new zealandske dollars i 2012 til 1,99 mio. dollars i 2013. Den udvikling er fortsat i det seneste regnskabsår, hvor bundlinjen udviser et underskud på 1,19 mio. dollars, og endnu engang får skandalen fra 2013 skylden for det dårlige resultat.

Omsætningen faldt i 2013 med 15 pct. til 318 mio. dollars, og den får i 2014 endnu et nøk nedad til 252 mio. dollars – et fald på godt 20 pct.

Fonterra og Danone står overfor en juridisk kamp på grund af botulisme-sagen, da det franske selskab har slæbt sin tidligere partner i retten i både Singapore og New Zealand. Højesteretten i New Zealand har dog sagt, at man ikke vil køre sin sag, før der foreligger en dom fra Singapore. Det forventes først at ske i midten af 2016, skriver New Zealand Herald.

Tysk mejerigigant øjner vækstmuligheder i Danmark

Medie: Kina vil forbyde reklamer for modermælkserstatning

Kinesisk Arla-distributør hæver top og bund

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier