FødevareWatch

Unilever leverer nyt dansk lavpunkt

Pres på avancerne sænker indtjeningen i den danske gren af Unilever-koncernen, som må indkassere det største minus siden 2009. Indregnet i underskuddet finder man dog udskrivningen til en afsluttet skattesag.

Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv

Med en bundlinje, der samlet udviser et minus på 85,4 mio. kr. har Unilever Danmark A/S afleveret det rødeste regnskab siden 2008, hvor man indkasserede et underskud på intet mindre end 417 mio. kr.

I 2013 leverede Unilever Danmark A/S, som blandt andet sælger Frisko-is, et samlet minus på 28 mio. kr., og blandt primærsagerne til den store tilbagegang i 2014 finder man en væsentlig engangsbetaling i forbindelse med, at Unilever Danmark har afsluttet en skattesag for årene 2009-2014. Ud af regnskabet kan man ikke se den eksakte værdi af udgiften til Skat, men bruger man 2012 og 2013-bundlinjerne på minus 25 mio. kr. og minus 28 mio. kr. som rettesnor, er der tale om et betragteligt millionbeløb.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier