FødevareWatch

Just Eat satser australsk for 4,5 mia

Den i dag britiske madportal Just Eat har lagt, hvad der svarer til 4,5 mia. danske kroner, for en australsk internetplatform.

I det, der må betegnes som en yderst offensiv satsning lægger madportalen Just Eat, som i sin tid startede i Danmark af blandt andet Jesper Buch, Henrik Østergaard og Per Melgaard, men som i dag er noteret på børsen i London, hele 855 mio. australske dollars, svarende til 4,5 mia. kr. for internetplatformen Menulog Group.

Det skriver hjemmesiden FoodBev.com.

Den australske fødevareplatform er ifølge mediet markedsledende på det australske og newzealandske online take-outmarked, og i årets første kvartal oplevede Menulog en vækst på 96 pct. i forhold til samme kvartal året før - samlet modtog portalen 1,8 millioner bestillinger i kvartalet.

Ifølge Just Eat-direktør David Buttress er markedet på den anden side kloden ligesom i Europa meget fragmenteret.

"Siden vores børsnotering sidste år har vi konsekvent udtalt, at vi på disciplineret vis vil deltage i industrikonsolideringen, og at det er en vigtig strategisk målsætning for Just Eat. Købet af Menulog, en virksomhed med stærk ledelse i et attraktivt og hurtigt voksende marked, er i fuld overensstemmelse med denne tilgang og det vil udgøre et vigtigt supplement til Just Eat-forretningen. Menulogs grundlæggere har sammen opbygget en stor forretning, og jeg ser frem til at arbejde tæt sammen med Menulogs CEO og hans erfarne ledelsesteam i de kommende måneder," siger han ifølge FoodBev.com.

I 2014 rundede omsætningen i Just Eat 157 mio. pund og indtjeningen steg til 32,6 mio. pund mod 14,1 mio. pund i 2013. I løbet af året gennemførte selskabet over 61 mio. ordrer fordelt på mere end 45.000 restauranter, hed det i det regnskab, som blev offentliggjort tidligere på ugen.

Just Eat blev grundlagt i 2001 i en kælder i Kolding. I dag kan man finde madportalen i Belgien, Brasilien, Canada, Danmark, Frankrig, Irland, Italien, Mexico, Holland, Norge, Spanien, Schweiz og Storbritannien.

Just-Eat kører nu med gourmet

Just Eat-millionær blev smidt ud af Coop

Sticks-stifter om fondsægteskab: Det handler om andet end penge

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier