FødevareWatch

Osuma.dk leverer endnu et millionunderskud

Netbutikken, der konkurrerer med Nemlig.com, præsenterer atter røde tal på bundlinjen, mens egenkapitalen fortsat er negativ. Til gengæld går tingene i den rigtige retning, vurderer ledelsen.

Osuma.dk leverer dagligvarer til døren i det meste af landet. Netbutikken har desuden et samarbejde med Shell. | Foto: Valdemar Jørgensen

Alle snakker om det, men indtil videre er det ualmindeligt svært at tjene penge på at sælge dagligvarer over nettet til danskerne.

Det har Nemlig.com måtte sande, og det samme er tilfældet i markedslederens konkurrent, Osuma.dk, der leverer endnu et underskud i millionklassen.

Et netop offentliggjort regnskab viser, at bundlinjen i netbutikken lander på et underskud på 3,7 mio. kr. efter skat mod et minus på 7,9 mio. kr. i 2013.

Samtidig er egenkapitalen negativ for niende år i træk og lyder nu på et minus på 15,5 mio. kr. mod et minus på 11,7 mio. kr. året før, men revisoren påpeger i en supplerende oplysning, at ledelsen har vurderet, at den er i stand til skaffe "tilstrækkelig likviditet til betaling af kreditorer i takt med forfald".

Til gengæld kan den aarhusianske virksomhed glæde sig over, at bruttofortjenesten stiger fra 1,6 mio. kr. til 5,5 mio. kr., hvilket er på niveau med det hidtil bedste år i 2012.

Ledelsen skriver da også i sin beretning, at ejerne fortsat er optimistiske i forhold til netbutikkens fremtid.

"Osuma.dk har realiseret betydelige underskud igennem årene, hvilket dog var forventet af ejerne. Selskabets ejere støtter fortsat stærkt op omkring Osuma.dk, og danner således grundlaget for selskabets fortsatte drift," hedder det i regnskabet.

Osuma.dk fik sidste år ny direktør, da Steen Trier Hansen afløste direktør Jesper Elkjær, der forlod virksomheden i forbindelse med, at fire større investorer trak sig fra ejergruppen.

Netbutikken har desuden indgået et såkaldt click & collect-samarbejde med Shell, der betyder, at kunderne kan hente deres indkøb på Osuma.dk på udvalgte tankstationer i Aarhus-området.

30 liter diesel og aftensmad til hele ugen, tak

Osuma.dk vil nå alle danskere med Post Danmark

Online supermarked tabte stort i 2013

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier