Dyrene skal have det godt, før vi spiser dem. Dyrevelfærd er på forbrugernes dagsorden i stadigt flere lande. Så den danske svinebranche er tvunget til at satse mere på dyrevelfærd.
Det konkluderer en ny rapport, der præsenteres på en international konference om svinevelfærd i København i dag, fortæller DR P4 Midt & Vest.
"Vores undersøgelser peger på, at dyrevelfærd spiller en stigende rolle i flere lande," siger en af rapportens forfattere, lektor Lars Esbjerg fra Aarhus Universitet.
"Det rykker nu stærkt i USA og Australien, drevet af store fastfoodkæders angst for dårlig medieomtale. I Kina er det fødevareskandaler, som skærper interessen for økologisk svinekød," siger Lars Esbjerg til DR P4 Midt & Vest.
Rapporten præsenteres på Fødevareministeriets konference om svinevelfærd "Improving pig welfare - what are the ways forward", som foregår i København i dag og i morgen.
Coop indgår partnerskab om økologiske kyllinger
Svensk økomarked i voldsom vækst