FødevareWatch

Flere forbrugere kræver krølle på grisehalen

Ny rapport konkluderer nu, at dyrevelfærd i stigende grad er på forbrugernes dagsorden i flere lande.

Foto: Colourbox

Dyrene skal have det godt, før vi spiser dem. Dyrevelfærd er på forbrugernes dagsorden i stadigt flere lande. Så den danske svinebranche er tvunget til at satse mere på dyrevelfærd.

Det konkluderer en ny rapport, der præsenteres på en international konference om svinevelfærd i København i dag, fortæller DR P4 Midt & Vest.

"Vores undersøgelser peger på, at dyrevelfærd spiller en stigende rolle i flere lande," siger en af rapportens forfattere, lektor Lars Esbjerg fra Aarhus Universitet.

"Det rykker nu stærkt i USA og Australien, drevet af store fastfoodkæders angst for dårlig medieomtale. I Kina er det fødevareskandaler, som skærper interessen for økologisk svinekød," siger Lars Esbjerg til DR P4 Midt & Vest.

Rapporten præsenteres på Fødevareministeriets konference om svinevelfærd "Improving pig welfare - what are the ways forward", som foregår i København i dag og i morgen.

Coop indgår partnerskab om økologiske kyllinger

Svensk økomarked i voldsom vækst

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier