FødevareWatch

Fonterra leder efter europæiske partnerskaber

Den new zealandske mejerikoncern Fonterra leder efter nye partnerskaber i Europa, der kan sikre selskabet ny tilførsel af valle.

Foto: Steve Carle/AP/POLFOTO/arkiv

Den new zelandske mejerikoncern Fonterra ”scanner netop nu markedet” i Europa efter nye partnerskaber med selskaber, der kan levere valle til storkoncernen.

Det siger Hans Berghorst, der er direktør for selskabets europæiske forretning, til Dairy Reporter.

Den europæiske chef ønsker ikke at uddybe hvilke selskaber eller lande man kigger på, men han siger til branchemediet, at Fonterras nylige forsøg på at indgå samarbejder i Polen ikke har levet op til forventningerne.

Fonterra, som er verdens største eksportør af mejeriprodukter, begyndte at insource valle fra Europa i 2011, hvor man oprettede et joint venture med den britiske mejerikoncern First Milk. Siden har selskabet indgået aftaler med litauiske Rokiskio og britiske Dairy Crest.

For nylig åbnede selskabet sin første helejede fabrik på europæisk grund, da man slog dørene op til en fabrik i den hollandske by Heerenveen, som er oprettet gennem et samarbejde med selskabet A-ware Food Group.

Arla-rival åbner første fabrik i Europa

Ny teknologi kan øge laktoseproduktion markant

Mælkebønder klar til at droppe Fonterra

Fonterra afslutter et hårdt halvår

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier