FødevareWatch

Fonterra leder efter europæiske partnerskaber

Den new zealandske mejerikoncern Fonterra leder efter nye partnerskaber i Europa, der kan sikre selskabet ny tilførsel af valle.

Foto: Steve Carle/AP/POLFOTO/arkiv

Den new zelandske mejerikoncern Fonterra ”scanner netop nu markedet” i Europa efter nye partnerskaber med selskaber, der kan levere valle til storkoncernen.

Det siger Hans Berghorst, der er direktør for selskabets europæiske forretning, til Dairy Reporter.

Den europæiske chef ønsker ikke at uddybe hvilke selskaber eller lande man kigger på, men han siger til branchemediet, at Fonterras nylige forsøg på at indgå samarbejder i Polen ikke har levet op til forventningerne.

Fonterra, som er verdens største eksportør af mejeriprodukter, begyndte at insource valle fra Europa i 2011, hvor man oprettede et joint venture med den britiske mejerikoncern First Milk. Siden har selskabet indgået aftaler med litauiske Rokiskio og britiske Dairy Crest.

For nylig åbnede selskabet sin første helejede fabrik på europæisk grund, da man slog dørene op til en fabrik i den hollandske by Heerenveen, som er oprettet gennem et samarbejde med selskabet A-ware Food Group.

Arla-rival åbner første fabrik i Europa

Ny teknologi kan øge laktoseproduktion markant

Mælkebønder klar til at droppe Fonterra

Fonterra afslutter et hårdt halvår

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier