Dansk Supermarked fyrer 150 medarbejdere

Detailkæden siger farvel til 150 ansatte på dagen, hvor konkurrenten Coop fremlægger regnskab. Afskedigelserne rammer i Aarhus og Køge.
Dansk Supermarked står bag Bilka, Netto, Føtex og Salling, men det er uvist, hvor de berørte medarbejdere er ansat. | Foto: Jacob Erhbahn/Polfoto/Arkiv
Dansk Supermarked står bag Bilka, Netto, Føtex og Salling, men det er uvist, hvor de berørte medarbejdere er ansat. | Foto: Jacob Erhbahn/Polfoto/Arkiv

Dansk Supermarked afskediger 150 medarbejdere som led i en større sparerunde. Det oplyser detailkæden i en pressemeddelelse.

Dansk Supermarked står bag Bilka, Netto, Føtex og Salling, men det fremgår ikke af meddelelsen, hvor de berørte medarbejdere er ansat. I stedet skriver kæden, at fyringerne er en del af en 'organisationstilpasning af virksomhedens centrale funktioner'.

Dermed rammer nedskæringerne ansatte i administration, indkøb og lager, mens medarbejderne i detailkoncernens mange butikker ikke berøres.

"Stort set alle afskedigelserne finder sted på vores hovedkontor og i centrale stabsfunktioner - dvs. i Aarhus og Køge. Afskedigelserne berører medarbejdere i en række afdelinger - herunder indkøb, HR, økonomi, logistik, IT og teknisk afdeling," oplyser pressechef Mads Hvitved Grand til Finans.

Fyringerne kommer samme dag, som konkurrenten Coop fremlægger årsregnskab, og Dansk Supermarked oplyser, at det sker for at ruste virksomheden til konkurrencen på detailmarkedet.

"Dansk Supermarkeds overordnede ambition er at blive en førende international detailhandelsvirksomhed baseret i Danmark. En integreret del af strategien er et konstant fokus på at drive forretning fra den mest omkostningseffektive base i dansk detailhandel," hedder det i meddelelsen.

Dansk Supermarked beskæftiger i alt 35.000 medarbejdere i Danmark. Virksomheden havde sidste år et driftsresultat på 2,4 mia. kr., hvilket er markant højere end Coops.

Coop fordobler driften - her er de nye mål

Sådan vil Fakta rette op på benhårde fakta

Netto-chef: 2015 bliver det travleste år nogensinde

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også