FødevareWatch

Marel flytter fra Bornholm – tager 40 job med

Maskinproducenten Marel, der producerer udstyr til fødevareindustrien, lukker ned på Bornholm. 40 medarbejdere bliver berørt, når virksomheden flytter produktionen til anden del af Danmark.

Den del af den store internationale koncern, Marel, som indtil i dag har befundet sig på Bornholm, ser nu ud til at være historie.

I en børsmeddelelse sendt til den islandske børs, hvor Marel er registreret, hedder det, at man vil overflytte aktiviteterne på Bornholm til de i forvejen eksisterende Marel-faciliteter i Aarhus.

Overflytningen vil ifølge Marel berøre i alt 40 medarbejdere, der vil blive tilbudt at flytte med til Aarhus, i det omfang det er muligt, skriver koncernen.

Lukningen af den bornholmske produktion i Rønne, hvor man har specialiseret sig i udviklingen og fremstillingen af avanceret udstyr til måling af portionsstørrelser i kød-, fiske- og kyllingeindustrien, er en del af den større strategiforandring, som skal gøre hele forretningen mere strømlinet.

Overflytningen til den aarhusianske afdeling, hvor man i dag arbejder med vægte og robotter til fødevareindustrien, forventes gennemført i løbet af 2015.

Til DR P4 Bornholm har Jesper Hjortshøj, Global Project Manager i Marel udtalt:

”Vi skal finde de synergier, vi kan, og det gør vi bedst ved at samle aktiviteterne i nogle større enheder.”

Sønnerne tager over i fiskefirma

Familieejet laksefirma lander stort overskud

Fiskere: Positive tendenser i nye EU-kvoter for 2015

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier