FødevareWatch

Marel flytter fra Bornholm – tager 40 job med

Maskinproducenten Marel, der producerer udstyr til fødevareindustrien, lukker ned på Bornholm. 40 medarbejdere bliver berørt, når virksomheden flytter produktionen til anden del af Danmark.

Den del af den store internationale koncern, Marel, som indtil i dag har befundet sig på Bornholm, ser nu ud til at være historie.

I en børsmeddelelse sendt til den islandske børs, hvor Marel er registreret, hedder det, at man vil overflytte aktiviteterne på Bornholm til de i forvejen eksisterende Marel-faciliteter i Aarhus.

Overflytningen vil ifølge Marel berøre i alt 40 medarbejdere, der vil blive tilbudt at flytte med til Aarhus, i det omfang det er muligt, skriver koncernen.

Lukningen af den bornholmske produktion i Rønne, hvor man har specialiseret sig i udviklingen og fremstillingen af avanceret udstyr til måling af portionsstørrelser i kød-, fiske- og kyllingeindustrien, er en del af den større strategiforandring, som skal gøre hele forretningen mere strømlinet.

Overflytningen til den aarhusianske afdeling, hvor man i dag arbejder med vægte og robotter til fødevareindustrien, forventes gennemført i løbet af 2015.

Til DR P4 Bornholm har Jesper Hjortshøj, Global Project Manager i Marel udtalt:

”Vi skal finde de synergier, vi kan, og det gør vi bedst ved at samle aktiviteterne i nogle større enheder.”

Sønnerne tager over i fiskefirma

Familieejet laksefirma lander stort overskud

Fiskere: Positive tendenser i nye EU-kvoter for 2015

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier