Marel flytter fra Bornholm – tager 40 job med

Maskinproducenten Marel, der producerer udstyr til fødevareindustrien, lukker ned på Bornholm. 40 medarbejdere bliver berørt, når virksomheden flytter produktionen til anden del af Danmark.
AF JØRGEN RUDBECK

Den del af den store internationale koncern, Marel, som indtil i dag har befundet sig på Bornholm, ser nu ud til at være historie.

I en børsmeddelelse sendt til den islandske børs, hvor Marel er registreret, hedder det, at man vil overflytte aktiviteterne på Bornholm til de i forvejen eksisterende Marel-faciliteter i Aarhus.

Overflytningen vil ifølge Marel berøre i alt 40 medarbejdere, der vil blive tilbudt at flytte med til Aarhus, i det omfang det er muligt, skriver koncernen.

Lukningen af den bornholmske produktion i Rønne, hvor man har specialiseret sig i udviklingen og fremstillingen af avanceret udstyr til måling af portionsstørrelser i kød-, fiske- og kyllingeindustrien, er en del af den større strategiforandring, som skal gøre hele forretningen mere strømlinet.

Overflytningen til den aarhusianske afdeling, hvor man i dag arbejder med vægte og robotter til fødevareindustrien, forventes gennemført i løbet af 2015.

Til DR P4 Bornholm har Jesper Hjortshøj, Global Project Manager i Marel udtalt:

”Vi skal finde de synergier, vi kan, og det gør vi bedst ved at samle aktiviteterne i nogle større enheder.”

Sønnerne tager over i fiskefirma

Familieejet laksefirma lander stort overskud

Fiskere: Positive tendenser i nye EU-kvoter for 2015

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Tidligere ISS-topchef Jeff Gravenhorst kommer til at stå i spidsen for Coop-bestyrelsen, hvor han har siddet på posten som næstformand siden foråret 2022. | Photo: Stine Bidstrup

Coop vælger ny formand

Tidligere ISS-direktør sætter sig for bordenden af dagligvarekoncernen, erfarer Børsen. (Opdateres)

For abonnenter


Læs ogsåFoto: Pr

Danforel kæmper sig ud af barsk periode

For abonnenter