FødevareWatch

Fugleinfluenzaen er landet i Sverige

Der er fundet fugleinfluenza i to døde svaner i Sverige. De svenske myndigheder vil imidlertid ikke øge beredskabsniveauet.

Fugleinfluenzaen er kommet til Sverige.

Virussen er fundet i to døde svaner, skriver de svenske landbrugs – og fødevaremyndigheder Jordbruksverket.

Undersøgelser tyder imidlertid på, at svanerne ikke er døde som følge af fugleinfluenza, og myndighederne mener ikke, at der er grund til at øge beredskabsniveauet.

”Fundet i Stockholm fører ikke til, at vi foretager flere foranstaltninger end de, som allerede gælder, men vi følger naturligvis udviklingen nøje. Det er som altid vigtigt at de, som holder høns eller anden fjerkræ, er omhyggelige med hygiejnen og vaccine, så man ikke får smitten ind til sine dyr,” skriver Ingrid Eilertz, afdelingschef på Jordbruksverket på deres hjemmeside.

Myndighederne skriver desuden, at svanerne var smittet med en type fugleinfluenza, som ikke anses for at være farlig for mennesker.

De danske fjerkræavlere får få indskærpelser

Fugleinfluenza spreder sig fortsat

Fugleinfluenza har nu også ramt Canada

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier