FødevareWatch

Dan Jørgensen får eget supermarked

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) vil se større salg af økologi og sunde fødevarer i detailhandlen. Nu får han en SuperBrugsen stillet til rådighed, så han selv kan prøve kræfter med udfordringen.

Foto: PR

Coop har stillet ét styk SuperBrugsen i Odense bydelen Hjallese til rådighed for Dan Jørgensen. Her skal han forsøge at få danskerne til at fylde flere sunde og økologiske varer i kurven.

Det skriver Berlingske.

”Hele projektet handler om, hvordan vi kan få folk til at vælge det sunde alternativ, alt efter hvordan vi indretter en butik,” siger fødevareministeren til avisen.

Topchef i Coop, Peter Høgsted, har givet fødevareministeren udfordringen at få danskerne til at købe sundt, mere dyrevelfærd og økologi på baggrund af, at Dan Jørgensen i sommer kritiserede dagligvarebranchen for at gøre for lidt for at fremme dyrevelfærd, for at tage for høje avancer på økologi samt for at fremme usunde varer.

Peter Høgsted har svaret igen, at sandheden snarere er den modsatte, nemlig at det er regeringen, der bør bakke op med differentieret moms og fjerne afgifter på sunde varer, og som derudover mangler indsigt i hverdagen i dagligvarebutikkerne.

En af de redskaber, som Dan Jørgensen vil benytte sig af, er det såkaldte nudging – en bestemt indretning der skal tilskynde kunderne til at købe bestemte varer.

”Detailhandlen benytter sig allerede af nogle tricks, som får folk til at opføre sig på en bestemt måde. Store poser og kurve får folk til at købe mere. Det er nogle af de trick, vi vil benytte os af – bare til at få folk til at spise sundere,” siger adfærdsforsker Pelle Guldborg Hansen som skal deltage i eksperimentet sammen med ministeren.

Kommune lukker økologer ind i varmen

Her er verdens fem største økologiske mejerier

Dan J. åbner for privat fødevarekontrol

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier