FødevareWatch

Mælkebønder får lov at betale superafgift af over tre år

EU åbner for, at blandt andet danske mælkeproducenter kan betale de 190 mio. kr. i strafafgift for overproduktion af over tre år. Dan Jørgensen er lunken over for muligheden.

Foto: Casper Dalhoff/ POLFOTO

Det er i udgangspunktet godt nyt til de danske mælkeproducenter, som siden sidste sommer har set bunden gå ud af mælkemarkedet, at EU nu giver bønderne mulighed for at afbetale den ventede superafgift for dansk overproduktion, som ventes at løbe op i 195 mio. kr., over tre år.

Det skriver Altinget.dk.

”Dette tiltag er et træk, der giver betydelig fleksibilitet til de landmænd, som har likviditetsproblemer i 2015 på et tidspunkt, hvor de måske er i gang med at investere for at kunne drage nytte af kvoternes ophør,” siger EU’s landbrugskommissær, Phil Hogan ifølge hjemmesiden.

Den danske regering skal nu beslutte, om man er klar til springe ombord i EU-ordningen og lægge ud for de danske mælkebønder, men fødevareminister Dan Jørgensen, der tidligere har kæmpet for en decideret afskaffelse af superafgiften, vil nu undersøge fordele og ulemper ved at tage imod tilbuddet.

Frem mod afskaffelsen af mælkekvoterne 1. april 2015 har blandt andet de danske producenter skruet op for produktionen for at stå klar til det kvotefri marked, og samlet betød den europæiske overproduktion i kvoteåret 2013-2014, at EU kunne indkræve mere end tre mia. kr.

Landmænd flytter foden til speederen

Landmænd skal betale 195 mio. kr. i superafgift

Så stort blev EU's kvotesmæk

Mere fra FødevareWatch

Social Foodies er gået i rekonstruktion

Iskæden med syv butikker er gået i rekonstruktion efter en stribe år med milliontab og negativ egenkapital. For nylig rejste kædens revisor betydelig tvivl om den fortsatte drift i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier