"Ukendte" Gea leverer giga-overskud

Opdateret 15.30 - Ingeniørvirksomheden Gea Process Engineering, der leverer udstyr til mejerindustrien, har afleveret et regnskab med en omsætning på næsten 14 mia. kr. og endnu et tårnhøjt driftsoverskud.
Foto: LARS KRABBE/POLFOTO/ARKIV
Foto: LARS KRABBE/POLFOTO/ARKIV

Med et driftsresultat på 1,6 mia. kr. og en omsætning på næsten 14 mia. kr. er det svært at holde sig helt i skyggen i det danske erhvervsliv.

Men ikke desto er der ikke megen blæst om ingeniørvirksomheden Gea Process Engineering og de omkring 700 danske ansatte, der producerer udstyr til produktion af mælkepulver i mejerindustrien, og som er datterselskab af den store tyske koncern Gea Group, skriver Børsen.

"Det er et fantastisk tilfredsstillende resultat, som bliver drevet af, at fødevareindustrien generelt efterspørger større og større produktionsanlæg. Vi leverer i alle størrelser, men især indenfor de helt store anlæg har vi vores højeste markedsandele og en fornuftig indtjening," siger Tom Wrensted, finansdirektør i Gea Process Engineering til avisen.

I en pressemeddelelse skriver selskabet, at fremgangen først og fremmest skyldes global vækst på markedet for fødevarer og specielt mælkeprodukter. Efter eget udsagn havde virksomheden ved indgangen til 2015 en ordrebog på mere end 9,6 milliarder kroner -  den største ordrebog ved årets start i virksomhedens historie.

I 2014 blev selskabet bl.a. bedt om at levere et anlæg til produktion af mælkepulver i New Zealand - denne ordre var alene på godt 670 millioner kroner.

Det er endnu ikke klart, hvordan bundlinjen ser ud i 2014, men i perioden 2010-2013 har nettoresultaterne i gennemsnit lydt på godt 136 mio. kr., viser en kort gennemgang af de tidligere regnskaber.

GEA Process Engineering udvikler, designer og sælger procesanlæg til mejeri-, bryggeri-, fødevare-, medicinal- og kemiindustrien. Selskabet har omkring 6.000 ansatte i 40 lande.

Kæmperegning på vej til fødevareindustrien

Danapak med røde tal inden østrigsk overtagelse

Arla fastholder milliardmål for Kina

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også