FødevareWatch

Ekspert: Mobilepay vil blive ramt af ketchupeffekt

Dansk Supermarked og Danske Bank har taget et stort skridt i retning af at skrotte plastikkort til betalinger.

Foto: /ritzau/Linda Johansen/

Dansk Supermarked tog onsdag et stort skridt i retning af mobile betalingsløsninger i koncernens butikker.

Kunder i supermarkedskæderne Føtex, Bilka, Salling og Netto vil fremover kunne bruge deres mobiltelefon og Mobilepay-appen til at betale med. Så i stedet for at have sin pung eller dankortet med på indkøbstur, kan man nøjes med at have telefonen i lommen.

Der er i første omgang tale om en forsøgsperiode, hvor systemet testes af i Føtex i Storcenter Nord i Aarhus og fire andre steder i landet. Siden er det planen, at kunder i samtlige af koncernens 566 butikker skal kunne bruge det.

Det er jo en anakronisme, at vi skal rende rundt med en stak plastikkort"

Mads Thimmer, direktør, Innovation Lab
Muligheden for at betale med Mobilepay-appen i supermarkeder kan accelerere udbredelsen af mobiltelefonen som betalingsmiddel, vurderer Mads Thimmer, der er direktør for rådgivningsfirmaet Innovation Lab.

"Der vil komme en ketchupeffekt af det her, hvor der bliver indgået endnu flere aftaler. Det er jo en anakronisme, at vi skal rende rundt med en stak plastikkort, der indeholder langt færre og simplere oplysninger, end vi mere sikkert kan lagre på telefonen," siger han.

Der har længe eksisteret tilsvarende tekniske løsninger, men når det lige præcis er blevet Mobilepay, der sørgede for gennembruddet til supermarkedskassen, handler det ifølge Mads Thimmer om, at barrieren for at bruge appen er meget lav.

"Når det bliver så nemt, at man bare skal trække en finger hen over skærmen, så kan alle være med, og på den måde er det en sejr for brugervenligheden," siger han.

Når de mobile betalingsløsninger om nogle år er slået helt igennem, vil det fremover ikke længere være lige så uoverskueligt at miste sin pung, som det har været.

"Det er et kærkomment opgør med det håbløse betalingsmiddel, som kontanter jo er," siger Mads Thimmer.

Betal mælk og bacon med Mobilepay

Coop også på vej med mobilbetaling

Kan Nemlig.com fastholde momentum?

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier