Lakridsproducenter bør tydeligt angive et dagligt maksimumforbrug på emballagen på deres produkter.
Sådan skriver italienske forskere i et case studie i tidsskriftet Pediatric Neurology ifølge foodnavigator.com.
Forskernes tilskyndelse kommer efter at et 10-årigt barn, som havde spist meget store doser lakrids, led af gentagne anfald og forhøjet blodtryk som resultat af meget høje niveauer af syren glycyrrhizic.
Glycyrrhizic syre er den vigtigste ingrediens til at søde lakrids og betragtes generelt som sikkert at spise i de lave mængder, som findes i den søde rod – med et maksimalt indtag på 2 milligram per kg ifølge WHO.
Drengen fortalte lægerne, at han havde spist mindst 20 stykker lakridsslik hver dag de seneste fire måneder. Ud fra dataene på den givne lakrids kombineret med drengens kropsvægt, har han været oppe på et dagligt indtag af syren på 2,88 milligram per kg.
Danskerne snart verdensmestre i slikspisning
Producenter lokker voksne forbrugere med retroslik