FødevareWatch

Orkla investerer stort og lukker afdeling

Orkla Foods Danmark lukker fabrikken i Svinninge og flytter produktionen til Skælskør, hvor koncernen investerer to-ciftret millionbeløb.

Gennem flere år har den stået på afvikling hos Orkla Foods Danmark-fabrikken i Svinninge i Nordvestsjælland, og snart er det helt slut.

Tilbage i 2012 flyttede den store norskejede koncern de første 60 arbejdspladser væk sammen med produktionen af agurker, rødbeder, asier, middagsretter og saucer i Beauvais Foods, og nu skal de resterede 51 medarbejdere så overveje deres fremtid i Orkla Foods Danmark.

Orkla Foods Danmark har ifølge en meddelelse planer om at overflytte al produktion fra fabrikken i Svinninge til fabrikken i Skælskør, og derudover flytter man alle kolonialvarelager ud til en ekstern leverandør .

I Skælskør investerer Orkla et to-cifret millionbeløb på produktionsfaciliteter til den produktion af marmelade og rødkål, som i dag foregår i Svinninge. Ifølge Orkla Foods Danmark skal flytningen "skabe væsentlige synergier," og man forventer at have hele processen gennemført over de kommende to år.

Står det til Orkla-direktør Tino Bendix, så følger Svinninge-medarbejderne med til faciliteterne i Skælskør.

"Vi ønsker, at vores dygtige og loyale medarbejdere følger med os til Skælskør," siger han og tilføjer:

"Vi er naturligvis klar over, at dette medfører en væsentlig ændring for medarbejderne, men vi håber, at så mange som muligt har lyst til at flytte med. Vi er glade for, at vi bevarer både arbejdspladser og produktion i Danmark."

Udover flytningen vil Orkla Foods Danmark i samarbejde med de danske søsterselskaber Orkla Health A/S og KiMs A/S lægge kolonialvarelager ud til en ekstern leverandør. Den del regner man med at få implementeret inden september 2015.

Orkla-direktør: 2014 var et overgangsår

Nye forbrugsvaner tvinger Orkla til nytænkning

Grønt lys til Orklas baltiske opkøb

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier