FødevareWatch

Frisk fisk kan være 16 dage gammel

Der er mange kilometer på landevejene fra fiskerbådene i farvandet ud for Nordnorge til de danske kølediske, men alligevel må de danske detailbutikker kalde fiskene for friske, selvom de er op til 16 dage gammel.

Foto: Ole Kjær

Frisk fisk er et vidt begreb, især når man som DR har gjort det, kigger nærmere på fiskens vej fra havvand til middagtallerknen.

Faktisk kan danske butikker, hvis reglerne følges have pakker med frisk liggende i montrerne op til 16 dage efter, at de er fanget langs den nordnorske kyst.

"Sådan er reglerne. Hvis de er opbevaret ved de rigtige temperaturer og bliver pakket i en særlig atmosfære (gaspakket, red.), så er det frisk fisk," siger Jens Juul Nielsen, informationsdirektør i Coop, til DR.

En meget stor andel af de fiskepakker, som man kan finde i de danske kølemontre har ikke deres oprindelse i fisk fra danske farvande. Faktisk er rigtig mange af de friske torsk og laks fanget ud for den nordnorske kyst, og derefter kørt til Danmark - oftest med 3-4 dages transporttid oveni de dage, som fiskfartøjerne har brugt på at komme i land med fangsterne. I Danmark bliver fisken fileteret og pakket, i en gastæt emballage, inden den får påklæbet en etiket med en holdbarhedsdato, der ligger yderligere 7-10 dage ude i fremtiden.

Amanda Seafoods lander i Fjernøsten

Fiskeflagskib og DTU udvikler banebrydende software

Fiskeopdrætter under mistanke for forurening

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier