Raske køkkenfolk kan sprede roskildesyge

Der skal blot en håndfuld mikroskopiske viruspartikler til for at gøre én syg af den såkaldte roskildesyge, og selv om man ikke selv er syg, kan man alligevel overføre smitte til andre.
Foto: Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian
AF TEA KROGH SØRENSEN

Det viser et nyt forskningsprojekt fra Statens Serum Institut og Fødevarestyrelsen, hvor forskerne har analyseret samtlige 191 registrerede store fødevarebårne udbrud siden 2005 af virusinfektionen, der ofte smitter gennem virusforurenet mad i f. eks. kantiner og på restauranter, og som hvert år sender tusinder af danskere til tælling med diarré, kvalme og opkast på grund af det såkaldte norovirus.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
  • Skal indeholde mindst 8 tegn samt tre af disse: Store bogstaver, små bogstaver, tal, symboler
    Skal indeholde mindst 2 tegn
    Skal indeholde mindst 2 tegn

    Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

    Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

    Del artikel

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

    Nyhedsbrevsvilkår

    Forsiden lige nu

    Læs også

    Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

    Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

    For abonnenter