FødevareWatch

Storkøkkener kan få besøg af madspilsjægere

Miljøministeriet opretter et hold af madspilsjægere, der kan hjælpe landets storkøkkener med at bruge deres ressourcer bedre.

Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) sammen med regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen og miljøordfører Lone Loklindt (R) på Glostrup Hospital. | Foto: Claus Bjørn Larsen/Miljøministeriet

Regeringen vil mindske madspildet i landets storkøkkener, hvor der hvert år ryger mere end 31.000 ton uspist mad i skraldespanden.

Derfor tilbyder Miljøministeriet nu landets plejehjem, hospitaler og kantiner at få besøg af et hold af såkaldte madspildsjægere, der skal hjælpe personalet med at smide mindre mad ud.

”Mange storkøkkener og kantiner gør allerede rigtig meget for at bekæmpe madspild. Men nogle gange kan et par friske øjne få øje på nye løsninger. Madspildsjægerne er et tilbud til for eksempel et storkøkken på et plejehjem om at få besøg af en konsulent, som sammen med personalet på stedet kan finde de helt rigtige løsninger for netop dette køkken,” udtaler miljøminister Kirsten Brosbøl (S) i en meddelelse.

Initiativet er en del af regeringens strategi for affaldsforebyggelse, der bliver præsenteret onsdag, og det kan også benyttes af private institutioner.

Madspild står i vejen for offentlig økologi

Cateringfirma skar madspild med 10 ton

Kantiner smider tonsvis af mad i skraldespanden

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier