Vietnamesisk fiskegigant øjner massiv vækst

En af Vietnams største fiskeproducenter har store vækstplaner hængt op på forventningen om, at det asiatiske land indgår en række frihandelsaftaler i den nærmeste fremtid.
Foto: AP/POLFOTO/arkiv
Foto: AP/POLFOTO/arkiv

Fiskeproducenten Hung Vuong Corporation, der er Vietnams største eksportør af maller, er klar til at bruge store summer på at udbygge sit produktionsapparat - Og målet er klart: Selskabet vil fordoble sin omsætning til ca. 1,4 mia. dollars i 2017.

Det skriver Bloomberg.

Koncernen, som bl.a. leverer maller til amerikanske Wal-Mart og spanske Mercadona, vil sælge op til en femtedel af selskabet, ligesom man vil investere mindst 100 mio. dollars i at udbygge produktionen i takt med, at Vietnam gør klar til at underskrive frihandelsaftaler med en række lande, skriver Bloomberg.

Det asiatiske land forventes at underskrive den såkaldte Trans-Pacific Partnership (TPP) aftale og en frihandelsaftale med EU.

Hung Vuong Corporation har allerede annonceret, at man vil bl.a. bruge 30 mio. dollars på at bygge en fabrik til forarbejdning af Alaska sej i Rusland i april.

Espersen-resultat under pres i 2014

Marine Harvest indgår i chilensk fusion

Norsk fiskebranche undrer sig over færøsk Ruslands-offensiv

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også