FødevareWatch

Forbrugere kloden rundt går efter økologiske fødevarer

Globalt set steg det økologiske forbrug i 2013 med 12 pct. Danskerne er fortsat det folkefærd, der fylder mest økologi i indkøbskurvene.

Foto: Majken Søndergaard Nielsen

Økologi er stadig in. Globalt set købte forbrugerne i 2013 økologiske varer til en samlet værdi af 72 mia. dollar, eller 470 mia. kr. Det er en stigning på ca. 12  pct. i forhold til 2012.

Det fremgår af en ny rapport fra FiBL, et schweizisk forskningscenter, og den internationale økologiske organisation IFOAM, som i dag offentliggøres på verdens største økologiske fødevaremesse BioFach i Nürnberg. 19 danske virksomheder deltager på messen, som også gæstes af fødevareminister Dan Jørgensen (S).

Det skriver Økologisk Landsforening.

Den økologiske andel af det samlede fødevaresalg i Danmark voksede fra 7,6 pct. i 2012 til 8 pct. i 2013. Danskerne er dermed det folkefærd, der ud af det samlede beløb, de køber mad for, bruger den største andel på økologiske varer.

Den danske økologi-eksport er ifølge interesseorganisationen steget med 31 pct. fra 2012 til 2013.

Salget af økologi tordner i vejret

Madaffald fra supermarkeder bliver lavet til biogas

Mere fra FødevareWatch

Gorillas fyrer 300 ansatte – fremtid i Danmark er uvis

Hård konkurrence på ”last mile delivery”-markedet får tyske Gorillas til at skære til og sadle om. Fremover vil fokus være på Tyskland, Frankrig, Holland, Storbritannien og USA, mens fremtiden for den danske forretning hænger i en tynd tråd.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier