FødevareWatch

Kelsen går rettens vej i småkagekrig

Den danske småkageproducent beskylder en konkurrent på det kinesiske marked for at pynte sig med lånte fjer og vildlede forbrugerne til at tro, at produktet er dansk.

Foto: Claus Bonnerup/Ritzau

Den danske småkageproducent Kelsen lægger sag an mod konkurrenten Mayora, som den beskylder for kopiering og falsk markedsføring.

Søgsmålet bliver anlagt i Kina, hvor den indonesiske virksomhed, der sælger småkager under navnet Danisa, har vokset sig så stor, at danskerne ikke længere kan ignorere den.

De pynter sig med lånte fjer og giver indtryk af, at deres småkager er danskproducerede"

Brian Rønsholdt, adm. direktør, Kelsen Group
Det skriver Børsen.

"De pynter sig med lånte fjer og giver indtryk af, at deres småkager er danskproducerede. Vi anså dem i starten som en kopist ligesom alle andre, men de har nogle store markedsføringsbudgetter, der betyder, at de vokser markant og skader vores salg," siger Brian Rønsholdt, adm. direktør, Kelsen Group til avisen.

Der står bl.a. Copenhagen Denmark og Original Danish Recipe på Mayoras kagedåser, mens der også er afbilledet en kongekrone, og derfor mener Kelsen, at det fremstår som et dansk produkt, selv om småkagerne er produceret i Indonesien.

Erik Bresling, adm. direktør i Mayoras datterselskab Danish Speciality Food, der har adresse i Hellerup, siger til Børsen, at det er op til de kinesiske myndigheder at vurdere, hvorvidt markedsføringen er vildledende.

Ny direktør i småkage-koncern

Mette Munk skal i mål med millioninvestering

”De kinesiske forbrugere kender ikke de danske produkter”

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier