FødevareWatch

Danish Crown godkendt til russisk eksport

Ifølge Fødevarestyrelsen er to af Danish Crowns kreaturslagterier efter russisk kontrolbesøg blevet godkendt til at genoptage eksporten af biprodukter.

Foto: Jens Panduro/POLFOTO

Som et lille lyspunkt i sagen om den manglende danske og europæiske fødevareeksport til Rusland, har to Danish Crown-kreaturslagterier ifølge Fødevarestyrelsen fået godkendelse til igen at eksporte biprodukter fra kreaturer til landet.

Det skriver Landbrugsavisen.dk.

Avisen henviser til Fødevarestyrelsens Troels Vensild, der er chef for International Handel i Fødevarestyrelsen, som netop skal have modtaget en rapport fra de russiske veterinærmyndigheder, Rosselkhoznadzor, som i december aflagde besøg på tre danske kreaturslagterier.

"Vi har fået en foreløbig rapport på russisk, hvoraf det fremgår at DC Holsted og DC Aalborg er godkendt og kan genoptage eksporten af biprodukter. Hjalmar Nielsen er ikke blevet godkendt og vil fortsætte med at være på den midlertidige restriktionsliste," siger Troels Vensild til Landbrugsavisen.dk med henvisning til virksomheden Aalestrup Eksportslagteri - Hjalmar Nielsen.

Midlertidige restriktioner

Forbuddet mod import af biprodukter trådte i kraft i november efter, at de russiske myndigheder fandt rester af antibiotika og tungmetaller i produkter fra flere europæiske lande.

Blandt andet fandt de russiske myndigheder ulovlige koncentrationer af antibiotika i produkter fra én dansk virksomhed, som Fødevarestyrelsen i slutningen af december stadig var i færd med at undersøge.

Ifølge Landbrug & Fødevarer stod markedet i 2013 for en fjerdedel af den danske eksport af biprodukter, men da svinekød allerede er omfattet af det russiske forbud mod vestlige fødevarer, har det primært biprodukter fra oksekød, der har været ramt af de midlertidige restriktioner.

Fødevarestyrelsen underskriver aftale med Rusland

Rusland forbyder import af færdigretter

Nye restriktioner rammer dansk eksport for millioner 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier