73 tons ulovligt slik konfiskeret

Afgifterne på sukker og chokolade betyder, at store mængder slik bliver smuglet ind i landet og solgt ulovligt videre i butikker.
Foto: PR
Foto: PR
AF PETER SIMONSEN

De fleste af os snupper lidt billig slik med i indkøbskurven, når vi handler syd for grænsen.

Men afgifterne på sukker og chokolade herhjemme betyder også, at store mængder slik bliver smuglet ind i landet og solgt ulovligt videre i butikker herhjemme.

Alene i år har Fødevarestyrelsens Rejsehold konfiskeret 73 tons slik ved 90 kontroller i butikker herhjemme. Det skriver DR Syd i dag

Meget af al det slik var købt i udlandet og uden om de danske afgifter, siger chef for rejseholdet, Michael Rosenmark.

"Vi tænker helt sikkert, at det er afgifterne, der grunden til, at man ikke har en faktura. Det er ikke os, man vil snyde, men Skat. Så længe afgifterne er høje, og de endda bliver højere, så kan vi allerede nu forudsige, at vi også kommer til at kigge på dette område fremover," siger Michael Rosenmark til DR Syd.

Det er et problem for fødevaresikkerheden, når man ikke kan spore slikket tilbage til en producent eller grossist, og også Skat har fokus på området. I de første seks måneder af 2014 lavede Skat kontrolbesøg hos 75 forhandlere af bland-selv-slik herhjemme.

Hver tredje af dem havde ikke betalt korrekte afgifter til staten for deres slik. Derfor fortsætter kontrollerne på området i 2015, siger underdirektør i Skat, Preben Buchholtz.

"Der er nogle store sager i blandt, og så er der også nogle småsager. Det er klart, at ud fra den erfaring vi har fra de 75 kontroller, og vi generelt kan se, at det fortsætter, så kan vi jo ikke bare kigge den anden vej. Så vi fortsætter vores aktivitetsniveau på det her område," siger Preben Buchholtz.

Skat har endnu ikke opgjort, hvor meget slik Skat har konfiskeret i 2014.

Rotter og mus på hemmeligt lager – nu skal 25 ton slik destrueres

25 ton ulovligt slik beslaglagt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg