FødevareWatch

73 tons ulovligt slik konfiskeret

Afgifterne på sukker og chokolade betyder, at store mængder slik bliver smuglet ind i landet og solgt ulovligt videre i butikker.

Foto: PR

De fleste af os snupper lidt billig slik med i indkøbskurven, når vi handler syd for grænsen.

Men afgifterne på sukker og chokolade herhjemme betyder også, at store mængder slik bliver smuglet ind i landet og solgt ulovligt videre i butikker herhjemme.

Alene i år har Fødevarestyrelsens Rejsehold konfiskeret 73 tons slik ved 90 kontroller i butikker herhjemme. Det skriver DR Syd i dag

Meget af al det slik var købt i udlandet og uden om de danske afgifter, siger chef for rejseholdet, Michael Rosenmark.

"Vi tænker helt sikkert, at det er afgifterne, der grunden til, at man ikke har en faktura. Det er ikke os, man vil snyde, men Skat. Så længe afgifterne er høje, og de endda bliver højere, så kan vi allerede nu forudsige, at vi også kommer til at kigge på dette område fremover," siger Michael Rosenmark til DR Syd.

Det er et problem for fødevaresikkerheden, når man ikke kan spore slikket tilbage til en producent eller grossist, og også Skat har fokus på området. I de første seks måneder af 2014 lavede Skat kontrolbesøg hos 75 forhandlere af bland-selv-slik herhjemme.

Hver tredje af dem havde ikke betalt korrekte afgifter til staten for deres slik. Derfor fortsætter kontrollerne på området i 2015, siger underdirektør i Skat, Preben Buchholtz.

"Der er nogle store sager i blandt, og så er der også nogle småsager. Det er klart, at ud fra den erfaring vi har fra de 75 kontroller, og vi generelt kan se, at det fortsætter, så kan vi jo ikke bare kigge den anden vej. Så vi fortsætter vores aktivitetsniveau på det her område," siger Preben Buchholtz.

Skat har endnu ikke opgjort, hvor meget slik Skat har konfiskeret i 2014.

Rotter og mus på hemmeligt lager – nu skal 25 ton slik destrueres

25 ton ulovligt slik beslaglagt

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier