McDonald's i Japan mangler pommes frites

Arbejdsmarkedskonflikter i USA betyder nu, at McDonald’s-restauranterne i Japan risikerer at løbe tør for pommes frites.
Foto: Gene J. Puskar
Foto: Gene J. Puskar

Det synes måske usandsynligt, at en arbejdsmarkedskonflikt i USA skulle få betydning for en McDonald’s restaurant i Japan. Men det er ikke desto mindre virkeligheden.

Containerhavne langs den amerikanske vestkyst har siden oktober forårsaget forsinkelser på grund af arbejdsmarkedskonflikter mellem 20.000 havnearbejdere og organisationen Pacific Maritime Association, som repræsenterer terminaloperatører og rederier i 29 havne langs kysten.

Det har nu den konsekvens, at Japans 3.100 McDonald's-forretninger er ved at løbe tør for pommes frites, skriver Reuters ifølge Berlingske.

Fastfood-kæden indfører derfor pommes frites-rationering, som betyder, at kunder kun kan købe de små størrelser og ikke de mellemstore og store.

”Hvis vi ikke laver begrænsninger på salget, er der fare for, at vi løber tør for pommes frites i nogle af vores restauranter ved udgangen af året eller starten af næste år,” siger talsmanden Kokoro Toyama for McDonald's i Japan til Reuters.

McDonald's er samtidig i gang med at flyve mere end 1.000 ton frosne pommes frites til Japan for at komme den japanske efterspørgsel til livs.

Nye muligheder ved McDonalds-kassen

Byg-selv-burgere skal redde McDonald’s

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også