FødevareWatch

Måske alligevel EU-hjælp til privat oplagring af svinekød

Der kommer måske alligevel EU-hjælp til privat oplagring af det svinekød, som danske producenter ikke kan komme af med på grund af Ruslands importforbud.

Foto: PR

Der kan alligevel være hjælp at hente fra EU til danske svineproducenter, der på grund af Ruslands importforbud savner privat oplagring af det svinekød, de ikke kan få afsat.

Det vurderer fødevareminister Dan Jørgensen (S) under et ministermøde i Bruxelles mandag. Ni lande støtter Danmarks anmodning om midlertidig hjælp, og landbrugskommissær Phil Hogan vil træffe en afgørelse i januar efter tidligere at have afvist det danske ønske, siger fødevareministeren.

En ordning skal kun være midlertidig og hjælpe producenter og slagterier med at åbne nye markeder. Derfor skal den begrænses til seks måneder.

Dan J.: Nu kan EU-Kommission ikke sylte dyrevelfærd mere

Svinebønder: Forslag får ingen betydning

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier