FødevareWatch

Færre fiskere sælger flere fisk

Fiskeeksporten sætter rekord for tredje år i træk og vokser med 1,7 mia. kr. Antallet af fartøjer falder samtidig for tiende år i træk.

Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv

Den danske eksport af fisk og fiskeprodukter stiger for tredje år i træk og landede sidste på 21,5 mia. kr., hvilket er en stigning på 1,7 mia. kr. i forhold til året før.

Det viser Fiskeristatistisk Årsbog 2013, som netop er udgivet af NaturErhvervstyrelsen.

Antallet af fiskefartøjer faldt desuden for tiende år i træk og ligger nu på 2.662 fartøjer mod 3.406 fartøjer i 2004, hvilket er året før, at den daværende regering gjorde det muligt at handle med fiskekvoter.

Det er især industrifiskeriet af arter som tobis, sperling og brisling, der bruges til fremstilling af fiskemel, der driver væksten i indtjeningen, mens konsumfiskeriet er faldende. Konsumfiskeriet er dog stadig mere værd end industrifiskeriet.

Aftale mellem EU og Norge baner vej for dansk fiskeri

Danmark med i kamp mod svindel i fiskebranchen

Dansk akvakultur fortsætter med at vokse

Mere fra FødevareWatch

Royal Unibrew vokser efter "meget stærk" genåbning

Bryggeriet fastholder dermed sine forventninger for 2022, både når det kommer til omsætning og driftsresultat. Især tilskrives bryggeriets evne til at håndtere prisstigninger som en årsagerne til den gode fremgang, der forventes at fortsætte året ud.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier